«اميد عزيزي» با اشاره به اينکه اين بناي تاريخي بر اساس شواهد کالبدي و شيوه معماري به اوايل دوره پهلوي باز ميگردد، خاطرنشان کرد: اين بنا در سال 1367بر اثر سهلانگاري يکي از ساکنان دچار آتش سوزي شد و بام آن فروريخت.
او ادامه داد: در همان سال با نظارت سازمان ميراثفرهنگي، عمليات مرمت سطحي در آن صورت گرفت و پس از آن توسط اين سازمان خريداري و در سال 1379 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد.
اين مقام مسوول در ادارهکل ميراثفرهنگي استان گيلان يادآور شد: هم اکنون پايگاه پژوهشي ميراث گيلان و کتابخانه مرکزي ادارهکل ميراثفرهنگي استان در آن مستقر بوده و به دانشجويان و پژوهشگران خدماترساني ميکند.
«عزيزي» گفت: بناي تاريخي مذکور طي ساليان متمادي مورد مرمتهاي موضعي قرار گرفت و امسال مرمت سربندي بنا و بازگرداندن آن به اصل و فرم قديم آن در فهرست برنامههاي مرمتي معاونت فني ادارهکل ميراثفرهنگي استان قرار گرفت و هم اکنون در حال اجرا است.
او تصريح کرد: ساخت و اجراي دامنه به صورت دوپشته و سربندي سفالسر از اهداف عمليات مرمتي بوده که در پي استحکامبخشي تيرهاي اصلي و تعويض صندوقهسازي آسيب ديده بنا خواهد بود. همچنين با توجه به پيشرفت کار و برنامه زمانبندي، عمليات مرمت اين بناي تاريخي تا پايان تابستان سال 90 به اتمام خواهد رسيد.
/117
انتهای پیام/